Monday, December 6, 2010

Kejadian di pagi Isnin

Hari nie memang Allah nak uji hambanye yang lemah nie..dah ler pagi nie bangun lambat..6.45pagi aku baru bangun..ape lagi..kelam kabut yg amat la kan..dah la ari isnin..kalo ikutkan aku dah apply cuti tuk arinie..tapi bile dipikir2..baik pie keje coz takde ape gak nak buat if duk umah je..so bersiap-siap la aku nie tuk pie keje..bising di pagi hari tak yah nak cakap la..sib baik en. cinta hatiku nie sabar je ngan saye...love u..huhuh..ye ah..kang merah lak punch card aku kan..so dalam kul 7.10pg baru gerak dari umah..pas anta irfan kat taska..terus en.azrul memandu seperti dalam pertandingan formula one tuk make sure aku sampai ofis b4 8.00 pagi..hehe...Alhamdulillah jalan clear coz aku rase mesti ramai cuti ..yelah esok kan cuti awal muharram..nak2 cuti sekolah nie kan..mesti ramai yg amik kesempatan tuk bawak anak2 pie bercuti.. when dlm 7.30 pg dah masuk Jalan Klang Lama..hati aku dah cam lega la..coz biasenye sempat la aku smpai ofis kan..tapi memang Allah tak izinkan aku pie keje arinie..nak suh aku berehat kat umah..tengah dengan kusyuk dan tekun nye kami dlm kete tue berborak smbil makan bihun goreng..tiber2 de org yg baik hati honk and yg aku leh perasan mulut dye kumat kamit kate tayar..tayar sambil tangan dye tunjuk kat tayar kita orang..aku pe lagi..terus secara spontan nye cakap kat azrul..tayar..tayar.. :p


then serta merta azrul terus pie ketepi and stop tuk tengok tayar..aku tgk encik azrul tersengih2 pas tengok tayar tue..aku pun terus la kuar nak tgk gak kan..pergghh..makk aii..memang dah kempis giler tayar depan side aku tue..huhu..terima kasih la kepada org yang tegur kami tadi..so bermula la aksi2 menukar tayar..huhu..
dalam 30 minit gak la kan..tengah2 tukar tayar tue..skru pulak patah..Masya Allah..memang dugaan..so pelan2 en. azrul bawak kete tue...disebabkan aku pun memang dah apply cuti..so en.azrul kate cuti jelah arinie coz dye de appointment kat area KL sentral..so slow2 la bawak smpai area KL Sentral..on the way tue..memang hangin je..bangang tul mereka2 yang honk kami kan..cam korang tak perasan je lampu kecemasan dari kete aku..ape bangang sgt korang nak honk kan..buduh..pastue siap nak geleng2 kepala..ape kejadahnye tue..eeee..memang macam buduh la mereka tue..cube kete tayar kete ko pecah..baru ko tau..ee..geram aku..


so dalam kul 8.30 pg smpai tempat appointment azrul..so aku tunggu jelah dalam kete..aku siap tertido lagi..bile en. azrul ketuk cermin kete baru aku bangun n that time dah nak dekat kul 10.00pagi..dari situ terus la en. azrul bawak kete dengan penuh sopannye ke bengkel kete tuk repair ape yang patut..sementara tunggu kete tue..sempat pie b'fast kat mamak..huhu..pas bangun tido kan..memang la lapar giler..so aku makan sebungkus nasi lemak + roti bakar 1 set + teh tarik..tapi teh tarik dye giler tak sedap..tak smpai separuh aku minum..sib baik roti bakar tue menambat hati aku..huk2..so aku dah mark..kedai mamak nie roti bakar dye sedap..hehehe.. then dah settle semua..en. azrul terus anta aku balik umah untuk merehatkan diri .. huk3.. tue la kejadian di pagi isnin yang happen kat aku hari nie..so kesimpulannya berhati2 lah di jalan raya..ingatla orang tersayang..hehe..


kat bawah nie gambar2 di tempat kejadian...hehe









1 comment:

  1. heheh comel je tlg husband repair tyr keta.

    ReplyDelete