Saturday, March 5, 2011

Cerita Kreatif Aku Pasal Ben Ashaari..


Perghh...korang mesti kenal punyer la owner banner kat atas ni....sape lagi kalo bukan milik Ben Ashaari...aku leh gerenti la ramai giler blogger mesti ade at least satu banner kat atas tue..ha..nak tau kenaper?? sebab Blog Mr. Ben nie alwiz mengadakan segmen2 yang bagus tuk blogger2 baru cam aku nie..serius beb..before aku menceburkan diri dalam dunia blogger nie..siyes aku tak kenal pun siape itue Ben Ashaari.. tapi biler aku dah join..when aku bace hasil tulisan blogger2 lain..mesti ade entry dari segmen MR. Ben nie and mesti blog Mr. Ben terlist dalam blog yang mereka follow..dari situlah bermulanye aku mule menerjah blog Mr. Ben untuk siasat kenape blog dye alwiz menjadi pilihan para blogger..bile aku start bace blog  dye..baru aku tau kenape and finally aku turut menjadi follower kat Blog Ben Ashaari.. 

dari pandangan aku as junior niekan..blog Mr. Ben nie simple giler..warne blog dye pun gune kaler yang biase just hitam n putih....memang simple ah..when masuk blog dye pun tak tunggu lame tuk loading kan..sekejab je dah leh bace entry dye..yang paling best tue..memang banyak ah entry baru dalam sehari tue..awal2 aku takde addicted sangat nak bace blog dye..tapi lame kelamaan aku alwiz tak sabar nak bace entry baru dye..cam nak lagi..lagi..n lagi..coz blog Mr. Ben sentiasa ade entry yang boleh menjadi panduan dan pengajaran kepada kite semua dan beliau sangat bijak dalam penulisan beliau..ayat yang digunakan simple tapi bermakne n makan dalam beb..

Blog beliau adalah contoh terbaik tuk blogger2 junior cam kami nie tuk lebih mendalami n mengenali dunia blogger.. y?? sebab beliau sentiasa memberi galakan dan semangat tuk kami meneruskan dan menceburkan diri dalam dunia blog menerusi segmen2 yang beliau kelolakan ..sentuhan emas blog Ben Ashaari amat bermakne kerana setiap blog  yang terlist dalam Blog beliau pasti akan mendapat traffik yang tinggi di samping lebih bersemangat tuk menjadi seperti beliau...malah beliau turut buat Vlog tuk membantu para junior tuk lebih berjaya dengan blog masing-masing..

now, Ben Ashaari memang menjadi sifu aku tanpe disedari..aku sentiasa belajar dan terus belajar dari blog beliau dengan membace entry-entry beliau yang aku tak bace lagi sebelum aku melibatkan diri dalam dunia blog nie...memang seronok..pada Mr. Ben, saya just nak say thanks coz sudi share n advise to all of us yang memang junior giler ... Semoga penulisan Mr. Ben akan terus cemerlang.. :)

9 comments:

  1. salam,
    mengunjungi rakan2 blog CERITA KREATIF BEN ASHAARI ;)
    dtg dr blog abg ben;D.

    CERITA KREATIF AKU PASAL BEN ASHAARI

    ReplyDelete
  2. Salam singgah dri blog EN.BA =)

    ReplyDelete
  3. wslm... thanks apisv2 and novelgurl..same2 kite kunjung mengunjung k menyokong dunia blogger nie k.. :)

    ReplyDelete
  4. "nice entry... :)
    jom ktahui plbagai info mngnai dunia n akhirat di blog prince.... :)"

    prince datang dari blog bro ben..:)

    ReplyDelete
  5. hye
    dtg dari blg abg ben
    http://heandsheloves.blogspot.com/
    >NiSha<

    ReplyDelete
  6. hehe singgah melihat entry anda pula..mmg berinfo entry beliau

    ReplyDelete
  7. betul2x..bl0g dia memang best dan sempoi ^^

    sory baru dpt bw hari ni..

    f0llw sini ea;)

    p/s boleh dr0p pndapat sikit ?? kalau boleh letakkan gdjet folowers tu dekat atas sb senang orng nak cari + follw..huk3x

    ReplyDelete
  8. salam..thanks prince..baru sempat nak balas komen2 kat cini..

    sha + zam + love..tq k singgah cini..

    tq miss ran..come again k..

    the lekat lekit story..nnti datang lagi yer..

    syuwai..thanks for da idea..n dah apply pun..hehehe..

    ReplyDelete