Monday, March 14, 2011

SEGMEN :BEN ASHAARI SOAL CINTA



wow..gempak segment Mr. Ben kali nie..tajuknye je begitu mengujakan..kih..kih..so mari kite sesame jawab persoalan yang dikemukakan dengan hati yang tulus ikhlas..cewahh... im a gurl..so kat bawah nie la soalan yang perlu di jawab..come..we go tru together.. huk3...

Jika anda blogger PEREMPUAN maka inilah soalannya ..
    1. LELAKI pilihan anda ? 
      - seorang yang kelakar coz aku suke gelak, tinggi dari aku of course la kan..sedap mate memandang dari pandangan mate aku nie ha.. n terima aku seadanya..takde nak suh aku ubah itu ini tuk nak puaskan hati dye.. uwek...
    2. Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ? 
      bagi aku seksi tue terlalu subjektif..ade yang kate lelaki yang berbulu dada tue seksi..tapi aku tak suke..hik3...pandangan aku la kan....lelaki tue seksi bile dye berbaju melayu lengkap dan bersampin..memang mantop la..hik2... lagi satu mereka bergaye kasual dan stylo..cam artis like anuar zain n awal ashaari..tengok memang menggetar jiwa la..hik2..
    3. LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ?
      - ermm..based on my experience..lelaki lebih sanggup bekorban demi cinta nie memang mase nak tackle kite..yelah..mase tue semuanya bole..semuanya sanggup..then when kite dah sayang..mulelah tunjuk belang..itu tak bole..ini tak bole..ermm..tapi alhamdulillah my hubby sanggup bekorban tuk aku till now.. love u hubby...muah..
    4. Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ?
      oh..soalan ape kah ini..tidak..tak ade wanita yang sanggup untuk dimadukan.. bagi aku biarlah kasih sayang hanye milik kami berdua.. pasti akan ada hati yang terluke bile bermadu nie..yelah..biase la..pasti yang baru lebih diberi perhatian..yang lame or tua..akan makan hati je..kurang perhatian..itu yang selalu terjadi right..
    5. Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ? 
      serius..aku nie keras n hati kering..once aku dah tak suke..Insya Allah aku leh kekal tak suke..dah tentu aku tinggalkan je..nape kite nak bersedih atas kegembiraan orang lain..mereka syok becenta..kite nak bersedih ker?? eee..tak sesuai..baik kite enjoy ngan life.. 
    6. LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ? 
      - bagi aku..memang lelaki yang mudah curang..perempuan nie..once dye dah sayang seseorang tue..dye setia je tau..trust giler la kat pasangan nye..but lelaki nie pantang ade gurl mengendeng2 n gedik2 skit..mule la nak curang..nak skandal2 nie..ermm..
    7. SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ?? 
      - of course la perempuan lebih lagi setia dari lelaki.. buktinye..aku sendiri penah alami nie semua..bayangkan mase becenta..kena berjauhan coz aku kena praktikal kat melaka..then my bf tue kat kl..so aku nik dok ingatkan dye je ha..tak sabar nak bis praktikal n balik kl tuk jumpe dye.. balik2 kl je..aku dapat tau..dye selalu kuar ngan gurl satu ofis ngan dye..OMG... setia ke lelaki tue?? eee...
    8. Apakah anda seorang yang mudah cemburu ? 
      - yessss...dari kajian Dr. Fadzilah Kamsah pun..sape yang lahir bulan April memang seorang yang sangat cemburu..aku akui memang aku nie sangat cemburu..bayangkan ye..aku nie..kalo de name gurl je kat list contact hubby aku...abis semua aku tanye..nak2 kalo de msg2..abis ah..memang perang dulu..huhuh...

      ah...terjawab semua persoalan Mr. Ben nie..memang seronok rasenye berkongsi opinion dan feeling kite ngan kawan2 kan..so jom join segmen nie.. kat cini k..

6 comments:

  1. salam,
    mengunjungi rakan2 segmen ben ashaari soal cinta;)

    soal apisv2

    ReplyDelete
  2. wslm..
    thanks apis..nnti datang lagi yer.. :)

    ReplyDelete
  3. terbaek jawapan nie.. hihihi... suka part lelaki berbaju melayu.. cehh! *cair klu tgok...* hhihihihi...

    ReplyDelete
  4. thanks eyqasara..hehe..memang suke kan tgk lelaki segak berbaju melayu.. :)

    ReplyDelete
  5. salam singgah..
    santai dari blog abg ben
    http://heandsheloves.blogspot.com
    >NiSha<

    ReplyDelete
  6. entry yg sgt bagus...
    ...:)

    sy ni newbiee lagi...
    datnhg dari blog abg ben..
    jom bce info mnarik tentang petua orang2 tua untuk jga kecntikan tubuh badan...laki n pmpn..:)x

    ReplyDelete